Velká rasová..

Něžný obr, co měl rád, když se lidi bavili. S každým se objímal. Chtěl začít nový život a policisté ho zavraždili. Tak to nějak začala hned od začátku informovat veškerá mainstreamová média o úmrtí černocha George Floyda. No až někde, ke konci článku, tam kde většina lidí už nečte, protože v rychlé době stačí číst jen nadpis..tam někde se dočteme, že Floyd byl odsouzen za ozbrojenou loupež.  Přesto, že to nebyl svatoušek, tak si smrt nezasloužil. Nu dobrá, dalo by se souhlasit, kdybychom všichni neznali pořekadlo a džbánu a uchu. Tedy Floyd většinu svého života žil na hraně a několikrát i za hranou, což mu vyneslo nějaký čas odžitý ve vězení.  Nevím, kolik šanci má dát společnost člověku, který se dopouští zločinů, aby byla ta správná společnost. Mnozí říkají, že Floyd si takovou smrt nezaslouží. Nutno podotknou, že poslední obět přepadení byla těhotná žena. Do jejího domu vtrhlo pět černochů a jeden ji praštil pistolí do hlavy. Chtěl bych slyšet, jak by shovívavě mluvili všichni jeho zastánci, kdyby šlo o jejich matku, ženu, dceru..zasloužil by si jistě mnohem horší smrt.

Floyd by nejspíš mohl dnes žít, jenže ucho se utrhlo ve chvíli, kdy podle médii startoval svůj nový život a to tím, že platil falešnou bankovkou. Majitel obchodu zavolal policii a jak to bývá, tak policie se snaží vždy zjistit, co nejvíce o podezřelém. Logicky se nejspíš dozvěděla, že podezřelý je černoch, atletická postava, dva metry a jeví známky opilosti. V tuhle chvíli policisté, za léta praxe na ulici , mají jasno. Že zadržení  neproběhne asi úplně snadno. Jedna věc je, něco hodnotit z kanceláře novin,  a druhá je –  každodenní zkušenosti v reálném životě. Floyd má v sobě drogy, klade odpor, je položen na zem, zakleknutý policistou..dál už to známe. Ovšem,  ne každý má zkušenosti se zadržením policii a mít  incident s člověkem na drogách. Zažil jsem obojí.  Člověk na drogách nemá zábrany, neuvažuje racionálně, má větší výdrž, sílu, než by jste čekali a může vážit polovinu toho, co Floyd.

Pokud kladete odpor při zatýkání, tak vás policie běžně povalí na zem, klečí vám na krku, rukách, nohách. Pro pachatele je to nepohodlné, ztrácí pomalu sílu a povoluje. Pak jsou tu i žebra, ledviny, páteř, zkrátka místa, kde lze uvolnit každého, když to první nezabere.  Možná tyhle místa měli policisté využít a něžného obra díky nim dostat do stavu poddajnosti. Ale dost možná ho nechtěli bít na ulici,  aby nevypadali jako gestapo. Bohužel si tím moc nepomohli a nepomohla evidentně,  ani rasově smíšená hlídka, protože rasový problém právě vybuchnul.

Celý svět se má dozvědět, že záleží na životě černých, že to vypadá až tak, že na životě jiných nezáleží vůbec. Že proti černochům se používá násilí ze strany policie vždy. Že černošská komunita je nenáviděná ze všech nejvíc. A křičí se o rasismu. Ničí se města, rabují se obchody, jak už to známe ze záběrů kamer. Nežiji  sice v USA ,ale podle statistik se Afroameričané  dopouštějí největšího procenta kriminality, mají největší nezaměstnanost. Ano, na vině je rasismus. Ale ten obrácený.

Za roky posilování černé hrdosti. Tolerance jejího rasismu , vůči ostatním a převážně bílé komunitě. Neustálé osočování bílých Američanů z otrokářství dnes přineslo výsledek, že po celé zemi vzniklo mnoho ghett, které jsou ovládané černošskými gangy. Ti mají mezi sebou za víkend víc mrtvých černochů, než celý KKK za celou svoji existenci. Podporovaný a tolerovaný násilnický rap, který vyzývá k zabíjení policistů a bílých lidí. Kdy devizou jednotlivce jsou trestné činy a ostatní jej za zločinnost uctívají. Přesně v tomhle prostředí vyrůstá už několikátá generace mladých černochů. Není potřeba vzdělání, školství patří přece bílým rasistům. Hlavní je být člen gangu.  Jenže nejsem naivní, abych si myslel, že mnohdy,mezi sebou nenáviděné skupiny , se náhle spojí. Kdepak.

 Dělníci taky nevyšli do ulic a nebojovali za myšlenky komunismu jen tak. Proletariát musí mít svoje vůdce.  Podobnost je tu více než zřejmá. Nehledě k tomu, že rasisty označoval už Trockij svoje oponenty. Naše komunistická strana vždy ráda mluvila o rasismu vůči černochům v Africe. Nelson Mandela byl komunista. K protestujícím černochům se vždy ráda přidá levicová část populace, která nenávidí systém, stát, svět, který oni nestvořili. Černoši chtějí pouze využít situace, vybít si svůj vztek, vyrabovat obchod bílých. Nebudou to oni, kdo rozbíjí sochy zakladatelů země. Nepotřebují pálit americké vlajky. Ví, že se o ně stát stará hezky. Ovšem,  stávají se proletariátem dnešní levice a dost možná jsme  svědky pokusu o Velkou rasová revoluci…

Zločinost vůči neprotestujícím začíná prudce narůstat. Společnost se rozdělila na aktivisty a neaktivisty. Rozdíl je ten, že ti druzí nebijí ty první, pokud jim není ničen  majetek, nebo nejsou napadení. Můžeme vidět otřesné záběry, kdy dav napadne majitele obchodu, zbije ho do bezvědomí. Napadená je i stará paní na elektrickém vozíku. Zapálen je dům s dětmi a hasičům se brání v jeho uhašení. Napadání jsou lidé projíždějící v autech. Lynčované jsou ženy..muž s dcerou v náručí. Vše má jeden společný znak.

Několika násobná přesila na jednu obět´a naprostá nečinnost policie, když je poblíž. Ta je paralyzovaná natolik, ze strachu z dalšího obvińování z rasismu, že raději klečí na koleni, nebo nezasahuje vůbec. V jednou videu, co točil TV  štáb , bylo jasně vidět, jak policie zatýká ty, kteří bránili obchod. Kupodivu zrovna zlatnictví. Tedy levice postupně odstavuje  policii.  

Minneapolis  už uvažuje o zrušení městské policie. Lidem je ničen majetek, jsou přepadávaní ve vlastních domech. Běžný život přestal existovat. Dav nerespektuje zákazy vycházení … nezajímá je žádný zákon. Jo a že byla nějaká korona..?  Kdepak. Nyní se musí  Black lives tleskat , a kdo netleská ten je rasista. Celebrity, politici a kdokoliv, kdo má pocit důležitosti si vystavuje černý čtverec na sociální síti. Mě osobně tohle připomíná podepisování Anticharty, i když tady je jeden zásadní rozdíl. Tenkrát se muselo. Jinak si člověk už dál neškrtnul.  Nyní se to dělá bez nátlaku, dobrovolně, s úsměvem.  Všichni tyhle lidé tím podporují násilnosti v ulicích amerických měst.  Na jednu stranu hovoří o lásce mezi lidmi a na druhou stranu je jim úplně jedno, co se běžným lidem děje. Oni žijí v rezidenčních čtvrtích s ochrankou.  Takže po kampani Metoo, která udělala vítr mezi celebritami v Holywoodu a oddělila ty, kteří tohle nepodpořili, tak je tu nový projekt Black lives matter. Možná bude muset i Metallica dozpívat do slavné skladby Nothing else matter, ješte vsuvku, že teda kromě black lives..samozřejmě.  

Mezitím se už situace v USA chytají aktivisté i v Evropě. Zatím, co vy nedodržíte odstup dvou metrů, musíte mít omezený počet osob i na svatbě, nebo nebudete mít roušku, tak vás muže stát otravovat pokutou..ale není problém nechat v Praze shromáždit tři sta zarmoucených lidí, co chtějí řešit situaci za oceánem.  Gréta s uhlíkovou stopou už nemá styl. Demonstrace na podporu Black lives matter zažila celá Evropa. Všichni musíme nést vinu za bílé otrokářství, za kolonie..že jsme svět Afriky udrželi při životě, že se nevyvraždil v kmenových válkách a nakonec to musel být bílý muž, kdo ukončil věčné obchodování s černochy.  Kdy bílý muž bojoval v mnoha válkách za budoucnost své země, právě proto, aby dnešní generace, co válku nepoznala  mohla  ničit jejich památníky. Ničit vše, co nevytvořili a na troskách starého a víceméně fungujícího světa, stavět ten svět nový. Jenže, kdo ho bude stavět, když ti všichni , co doposud tvořili a dřeli jsou vlastně fašisti a rasisté? Bohužel inteligence klesá a s ním i zdravý úsudek. Budu jen doufat, že naše studentská mládež nebude jednoho dne líbat boty černým drogovým dealerům z Václavského náměstí, točit se na video a prosit o odpuštění.

Jinak během května byl ve Švédsku ubodán mladý kluk, který bránil migrantovi ve znásilnění čtrnácti leté dívky. Dva stejně staří kluci byli zavraždění v Budapešti, když jejich kamarády napadla skupinka cikánů. Taky jste o tom neslyšeli? Vypadá to, že na jejich životech nezáleží. Nezáleží ani na životě bílé Američanky, kterou zastřelil somalský policista, když volala o pomoc. Ta nesmí mít ani zapálenou svíčku. Ten komicky plačtivý starosta nad rakví Floyda prohlásil, že by její pomník bral jako akt nenávisti. Takže tak.  Obětí rasismu bude i nadále přibývat, ale o tom se nebude mluvit. Byl by to akt nenávisti a my si tu novou společnost nenecháme rozvracet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *