Brutálně hloupá kampaň

Brutálně hloupá kampaň

Tak se nám covidová pandemie přehoupla do dalšího dějství. Plynulý přechod z fáze – semkněme se – do pokračování – rozdělme se. Rozdělení právě probíhá, a to celkem znatelně. Čím víc se totiž ukazuje, že zaklínání vakcínou nefunguje, že Tečka za epidemii se dvěma tečkama do ramene, se nedostavuje. Tak  je potřeba tečky třetí. Jelikož nám narůstají čísla, víceméně  shodná s předchozím rokem, kdy se netečkovalo vůbec. Viníkem není nefunkční vakcína, ale za nakažením očkovaných můžou neočkovaní. Neočkovaní, nezodpovědní, sobecký a jistě by se našlo ještě spousta dalších nálepek. Přesně takový roznášejí nemoc. Nevadí, že ex ministr Blatný ještě na jaře tvrdil, že s vakcínou se už nikdo nenakazí. Vědci tvrdili, že očkováním mRNA vakcína doživotně zaručuje imunitu proti onemocnění covidem. Očkovaní jsou nakažení, někteří i když už nemoc prodělali. Vládní propagace a kampaň Tečka za pandemii, je náhle servírovaná tak, že vlastně nikdo nikdy netvrdil, že očkování zabrání onemocnění. Ale tvrdil. První kolo nahánění pod jehlu, bylo přesně ve smyslu, že … Vakcína chrání před nemocí. Což by vakcína rozhodně dělat měla. Dnes se dozvídáme, že vakcína zaručuje jen mírný průběh nemoci. Nevím, ale v prvním kole tohle nikdo neříkal. Náhle se tedy mění slova, význam slov. Mění se přístup ze dne na den. Funkčnost vakcíny se tedy upravuje přesně podle aktuální situace. Nic překvapujícího, protože takhle funguje přesně naše vláda celou dobu. Od nás se očekává, že zapomeneme, co se řeklo před půl rokem a  půjdeme se očkovat.  Ale já mám pořád za to, že Tečka za větou, je prostě tečka. Tečka symbolizuje konec. Hotovo. Tečka. …nic dál nebude. Ale kdepak.

Tečka pro naše politiky a vědce znamená právě úplný začátek. Začátek nekončícího kolotoče stání ve frontě na tu svoji tečku. Už se přiznává, že jednorázová tečka z nádraží, nebo z obchodního centra, je vlastně tak na dva měsíce. Což znamená, že ve skutečnosti vás ochrání tak měsíc. Pokud vůbec ochrání. Co pak? Za tečku jsme zpět dostali náš běžný život. Normalita má být privilegium. I když úplně normalita to zas tak není. Všude se musíme prokazovat kódem. Dokladovat, že na normalitu máme právo. Sice se schválil zákon o ochraně osobních dat. Na každém webu musíte potvrdit, že souhlasíte. Mnohým pokrokovým  politikům strašně vadí zmínka o pohlaví v dokladech, ale pokud jde o covid, tak každá servírka smí znát stav vašeho tečkování. Všichni ochránci taktně mlčí. Budeme-li ovšem, znovu chtít svůj předchozí život, čeká nás opět místo ve frontě. Můžeme si říkat, jestli v té frontě nakonec nebudeme trávit čas každý týden. Testování každý týden už jsme taky zvládli přijmout bez výhrad. Očkování je totiž pro někoho výborný obchod.

Jedna z takových firem, která vakcíny dodává do očkovacích center, je firma Avenier. Nepřekvapí, že šéfem dozorčí rady, od srpna tohoto roku, je Roman Prymula. Donedávna tam figuroval i další apoštol tečkování Rastislav Madar. Není pak divu, že Prymula každý večer ve zprávách nabádá lidi k vakcinaci a nejlépe si nechat rovnou píchnout i dávku proti chřipce. Jako první, aspoň co jsem zaregistroval, mluvil o třetí i čtvrté dávce očkování. Pokud jedna vakcína, proti covidu stojí kolem 600 kč, pak je to obrovský kšeft a vyplatí se rozdat těmto apoštolům funkce ve firmě a nějaký ten zisk. Zatím se vakcíny platí z pojištění. Přijde však doba, kdy si náš normální život budeme hradit ze svého.

Jenže původně se nikomu moc do globálního experimentu s vakcínou nechtělo. Takže přišla nabídka celonárodní tomboly. Nech si tečku, dostaneš tenisky, vyhraješ mobil. Vzhledem k tomu, že celé vládnutí Ano a ČSSD připomínalo kolotoče, tak i tahle atrakce vzbudila spíš posměch. Působilo to ve smyslu, jako dojdi si vystřelit růži z naší vzduchovky, o které všichni víme, že má ohnutý lauf. A kdo tušil, že po volbách narostou čísla nakažených, ten to tušil správně. Volební týmy bez roušek, abychom viděli ty emoce. Sotva zmizel poslední volební slib, ztvrdl úsměv po projetých volbách. Okamžitě začal řádit covid.

A jelikož se lidi nechtějí dobrovolně nechat očkovat, tak je musíme co?  Motivovat. Krásný, jak slovo motivace v politickém slovníku, mění význam. Vyhrožovat, zakazovat, nutit, to zní moc ošklivě. My s úsměvem večer na tiskovce řekneme, že lidi motivujeme. Hned druhý den se pochválíme, jak u lidí stoupnul zájem o dobrovolné očkování. Končící vláda opravdu může být na sebe hrdá, když dokáže lidi tak moc dobře motivovat. Možná si z toho vládnoucí strana vezme ponaučení a bude takto lidi motivovat v dalších volbách. Teda, motivovat voliče, aby je dobrovolně volili. Nebude již potřeba koblih. Jen jsem zvědav, co nová vláda s celou pandemii hodlá dělat. Doposud,  v opozici,  měla jen samé výhrady. Nyní bude muset konat. Když jsem slyšel jejich kandidáta na ministra zdravotnictví, přirovnávat řešení situace k fotbalu a Velké Pardubické, tak je mě jasný, že Fiala nebude spěchat do křesla. Řekl bych, že s vládou v demisi nás čeká ještě nejedna prodloužená jízda. Na řadu tedy přichází ta zmíněná  Brutální kampaň. Zřejmě,  jako pozdrav  na rozloučenou.

Oni ji teda jako úplně nechtěli. Tu kampaň. Zatím jen budeme ukazovat nástřely fotek mrtvých s covidem. Uvolníme pár obrázků s hesly, ale jen na sociálních sítí. Podle tvrzení autorů této brutalní kampaně, má jít o skutečné oběti nemoci.

Já teda mám rád černý humor, ale docela by mne zajímal samotný vznik těchto fotek. Jestli ošetřující lékař vždy zavolal fotografovi, aby rychle dojel, protože do pěti minut bude moct pořídit perfektní fotku? Ale je možné, že fotograf celou dobu,  na perfektní fotku, čekal přímo v nemocnici. Možná byl rovnou už na oddělení JIP, i když se tam, v tuto napjatou dobu, stěží dostanou rodinný příslušníci. Měl by si přeci nastavit dobré světlo. Optám se.. Souhlasil pacient s tím, aby ho směl někdo po smrti někdo  fotit? Žijeme v době, kdy máme obavu slečně říct, že nemá sestouplé varlata, nebo naopak, je problém chlapci sdělit, že má zánět vaječníku. Ovšem fotit umírajícího člověka je naprosto v pořádku. Etika stranou. Naštěstí smějící se bestie první nastřely kampaně dokázali přebít vlastní úpravou původních fotek. Vláda zřejmě pochopila, že tahle brutální kampaň se opět maximálně brutálně nepovedla. Ostatně jako vždy. Můžeme vzpomínat: EET, Účtenkovka, Tečko tombola. Takže další peníze vyhozené za nic.

Hra tedy pokračuje. Sklady jsou plné vakcín a jejich expirace se blíží. Motivace k dobrovolnosti zabrala. Málokdo má strach z nemoci. Ve frontách se čeká na odměnu. Bude se smět chodit zase do hospod, bude se moct cestovat. To za to stojí. Jenže spása se nedostavuje. Ve zprávách vidíme častěji Flégra, Kubka, Hořejšího, než vyprsenou Borhyovou. Úplně vymazali zvířátka v Zoo. Hrozí nám prstem, varují, i mrazáky slibují. Ty nakažená čísla nejsou chyba vlády. Chybou nejsou přeplněné nemocnice, které již spoustu let mají problém, že není personál. Kam zmizela ta polní nemocnice? Za vše může ta část populace, která se nenechala ještě k dobrovolnosti motivovat. Hygiena, policie se tedy vydala kontrolovat do hospod a služeb. Jestli náhodou někdo z nezodpovědných nepřišel do provozoven vraždit očkované. Do restaurace smí jen očkovaní, tedy očkovaní s očkovanými. Bezinfečnost nade vše. Zřejmě i proto a přesto,  musí mít obsluha neustále respirátor. Nikdo už holt nevěří nikomu. Nikým nevolená ministryně už ani neskrývá fakt, že je potřeba neočkovaným znepříjemnit život. Přichází tedy další fáze. Hon na neočkované. Testy už nestačí, ovšem čísla i tak stoupají. Zvláštní. Uvažuje se o povinném očkování pro policisty. Od policejního šéfa se dozvíme, že hrozí odchod deseti tisíc policistů, kteří očkování odmítají. To znamená, že neočkované v restauracích nejspíš kontrolují i neočkovaní policisté. Jak idylické. Začínám mít pocit, že celé tohle divadlo musí brzy vyhořet do základů.

Ještě se možná budeme chvíli mezi sebou tahat o to, kdo je na vině. Snad to tahání zůstane jen na sociálních sítích. Možná již očkovaní pochopí, že tohle je jeden velký podvod. Někdo si to možná nepřipustí nikdy. Nejspíš vzduchem prolétne ještě pár nadávek z obou stran. Většina lidí ví, že nadávat si je hloupost. Nikdo z obyčejných lidí za tuhle situaci nemůže. Mám přátelé na obou stranách. Nikomu jeho postoj neberu. Někdo se bojí nemoci, nebo že by mohl nakazit svoje starší blízké. Je to pochopitelné. Dva roky masírování a propagandy udělá svoje. Za upřímnost se nemůžete na nikoho zlobit. Ne každý tlaku odolá. Někdo se zas opravdu očkování bojí a nechce ho. Má k tomu spoustu důvodů. Všichni jsme, v nějaké míře, obětí vládní moci.

Ale jak říkal Friedrich Nietzsche “ Strach nám lže a člověk mu věří.” Mějte to na paměti.

Já osobně v očkování nemám důvěru. Ne poté, co Ustav pro kontrolu léčiv zveřejní širokou škálu různých komplikacích hlášených krátce po aplikace vakcíny. Přesto několikrát zdůrazní, že komplikace nejsou prokázané s očkováním. Pokud můžu být očkován na nádraží, v pojízdné ordinaci, nebo v bordelu, či farářem. Lidmi bez jakékoliv znalosti mého zdravotního stavu a stát s tím navíc  nemá problém. Mám pocit, že nejsem tedy někdo, na kom by státu záleželo. Omlouvám se tedy, že se nechci účastnit vakcinačního experimentu. Vakciná je totiž stále jen experimentální. Suma sumárům tohle opravdu ve mně důvěru nebudí. Čím víc se tlačí, tím víc zájem prostě nemám. Hotovo. Tečka. Moje tečka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *